Vaeltaja eksyi autiomaahan – pysyi hengissä syömällä kärpäsiä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Erämaavaellukselle ei kannata lähteä yksin, ellei ole kokenut seikkailija ja patikoinut haastavissa olosuhteissa ennenkin. Kuulemme toisinaan ihmetarinoita vaellusreissuillaan eksyneistä retkeilijöistä, jotka ovat joutuneet turvautumaan uskomattomiin keinoihin selviytyäkseen hengissä.

Saksalainen Daniel Dudzisz katosi taannoin Australian Queenslandin takamailla retkeillessään ja miestä etsittiin kuumeisesti 18 päivän ajan. Tämä tarina päättyi onnellisesti, sillä moottoripyöräilijä oli löytänyt 26-vuotiaan miehen viime torstaina erämaasta harhailemasta. Sinnikäs saksalainen oli selvinnyt hengissä kärpäsiä syömällä.

Daniel oli ollut löytöhetkellä hyväntuulinen, mutta fyysisesti heikossa kunnossa. Mies suunnittelee jo uutta vaellusreissua, mutta aikoo jatkossa pysyä merkityillä reiteillä tai teillä. Vaeltaminen on suosittu harrastus ja suomalaiset vierailevat etenkin Suomen Lapissa erämaaretkillä.