Maailman tulisin hampurilainen? XXX Hot Chili Burger vienyt viisi sairaalaan

Lifestyle Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailmalla on useita ravintoloita, joissa tarjoillaan verisuonissa kuplivaa ja mahalaukkua korventavaa ruokaa. Yleensä tulisia herkkuja myydään vain haastemielessä, eikä niinkään kulinirastista nautintoa ajatellen. Yksi chilimonsteri löytyy Englannista.

Burger Off -ravintolan pahamaineinen XXX Hot Chili Burger on niin tulinen hampurilaisherkku, että viisi annoksen syömistä yrittänyttä henkilöä on jouduttu toimittamaan sairaalaan. Hampurilaisen tilaavan asiakkaan tulee olla yli 18-vuotias ja tietoinen siitä, että herkun kastikkeessa on 9,2 miljoonaa scovillea. Esimerkiksi Tabascossa on noin 5.000 scovillea.

Riskeistä huolimatta hampurilaisen syömistä on yrittänyt noin 3.000 asiakasta ja ainoastaan 59 heistä on onnistunut haasteessa. Jopa ravintoloitsija itse myöntää, että ei ole maistanut supertulista herkkuaan. Suomen tulisin hampurilainen löytyy tamperelaisesta Jack The Rooster -ravintolasta, jonka Death Burgerin kastikkeessa on 666.000 scovillea.