Perheen lapset pelkäsivät käydä nukkumaan – poliisi pelasti tilanteen odottamattomasti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Viranomaisten edustajat ovat haasteellisessa ammatissa, sillä lain ja järjestyksen valvomisen lisäksi he joutuvat toisinaan toimimaan sosiaalityöntekijöinä, kasvattajina ja supersankareina. Nyt eräs poliisi on todistanut teoillaan, että hän on ainakin löytänyt oman kutsumusammattinsa, jossa ihmisille luodaan turvallinen elo ja olo.

Paul Barbour Edmondin poliisivirastosta sai kuulla ystäväperheltään heidän lastensa huolestuneen suuresti paikallisesta rikollisuudesta. Alueella tehdyt tihutyöt nousivat tenavien mieleen etenkin iltaisin ennen nukkumaanmenoa, mikä tietysti vaikutti oleellisesti myös yöunille rauhoittumiseen ja unen saamiseen. Lapset eivät tunteneet oloaan turvalliseksi rikollisuuden takia.

Barbour tarttui kynään ja kirjoitti perheen lapsille kirjeen, jossa hän vakuutti, että hän partioi naapurustossa myös öisin, jotta ihmiset voisivat nukkua yönsä turvallisin mielin. Mies vei kirjeen henkilökohtaisesti perheen ovelle. Ihailtavaa toimintaa, sillä liian monessa ammatissa unohdetaan kenen vuoksi työtä tehdään – muiden ihmisten.