Ällistyttävä villitys! Turistit viuhahtavat alastomana arvokkaassa maisemassa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Perun ylivoimasesti suosituin nähtävyys on inkojen kadonnut kaupunki Machu Picchu, joka sijaitsee upeissa Andien maisemissa 2.430 metrin korkeudella. Muinaisessa inkakaupungissa vierailee vuosittain noin puoli miljoonaa turistia, ja kuten arvata saattaa, mahtuu joukkoon myös varsinaisia urpoja.

YouTube
YouTube

Nyt joidenkin turistien keskuudessa leviää villitys, jossa viuhahdetaan alasti Machu Picchun vierailemisen yhteydessä. Perulaiset viranomaiset ovat ilmiöstä luonnollisestikin raivoissaan ja tahtovat lopettaa nakuilubuumin. Ihmiset eivät tunnu välittävän viranomaisten kehoituksista kunnioittaa harvinaislaatuista nähtävyyttä, vaan julkaisevat netissä kohteessa otettuja alastonkuvia ja videoita.

Huffington Postin mukaan netissä on olemassa myös erillinen ryhmä, jonka tarkoituksena on julkaista alastonkuvia tunnettujen nähtävyyksien luona. Toki sitäkin voi pitää yhtenä matkailumuotona, kun juoksee pakarat paljaana historiallisesti merkittävissä paikoissa sen sijaan, että keskittyisi nauttimaan näkemästään housut jalassa.