Ranskalaisjoesta löytyi 2 000-vuotias historiantuntijoiden päiväuni

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Moni meistä on saattanut leikkiä lapsena kotipihan hiekkalaatikolla arkeologia. Historia on kiinnostavaa, ja kansojen entiset kulttuurit opettavat meille paljon nykyhetkestä. Nyt YouTube-palvelussa on julkaistu video Ranskasta löytyneestä uponneesta laivasta.

YouTube
YouTube

Roomalainen alus on yli 2.000 vuotta vanha, ja se kaivettiin esiin Rhône-joen pohjasta Arlesin kaupungin läheltä. Aluksen puhdistaminen mudasta oli omanlaisensa prosessi, mutta sen jälkeen esiin tullut laiva on upea historiallinen löytö.

Mudan ansiosta puinen alus säilyi ehjänä näihin päiviin asti. Videolla kuvataan prosessia, jolla haaksirikkoutunut laiva saatiin lopulta nostettua maihin tutkittavaksi. Materiaali herättelee jokaisen sisäistä Indiana Jonesia.