KomediaSirkus tienasi matkarahat Euroopan kaduilla: ”Lakia ei rikottu, mutta…”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Imatralainen Janne Mustonen halusi tehdä ikimuistoisen katuesiintymisreissun, joka muuttui todeksi, kun kouvolalainen J-P Pirinen suostui miehen matkaseuraksi. Miesten piti kiertää kahdeksan kaupunkia kuudessa viikossa ja päätyä lopulta Barcelonaan. Matkarahat täytyi kerätä kaduilla esiintyen.

– Barcelona oli alusta asti lopullisena määränpäänä ja reitti kulki Kööpenhamina – Hampuri – Köln – Lontoo – Pariisi – Nizza ja Barcelona. Alussa jäimme rahallisesti paljonkin miinukselle suunnitelmista. Meillä ei ollut omasta esiintyjäkokemuksesta huolimatta mitään käsitystä, kuinka katuesiintyminen rakennetaan oikein. Tuntui kuin olisi juostu seinää päin suurella nopeudella, kaksikko parkaisee, parivaljakko kertoi Staran haastattelussa.

Interreilaamalla kulkeneet esiintyjät olivat tottuneet toistensa seuraan jo yhteisen KomediaSirkus-nimisen yrityksen tiimoilta. Silti jo nettisarjan ensimmäisistä jaksoista voi aistia pientä hampaiden kiristelyä miesten välillä. Eniten harmaita hiuksia tuotti rahojen uupuminen, sillä esiintyjät olivat kuvitelleet tienaavansa huomattavasti ensimmäisiä päiviä paremmin.

– Onneksi ei lannistuttu, vaan neuvojen saattelemana käännettiin homma voitoksi ja esiintymiset alkoivat tuottaa päiväbudjettia kohdalleen. Meillä oli junaliput hommattuna ja 800 euron alkubudjetti ennen matkaa. Loput kulut rahoitettiin katuesiintymisillä. Lakia ei rikottu, mutta sääntöjä ehkä silloin tällöin, miehet naureskelevat.