Narkkaripormestari pakeni toimittajia juosten

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Narkkaripormestarin tarina alkoi viime vuoden keväällä, kun Toronton pormestari Rob Fordin väitettiin tavanneen muita poliitikkoja kokaiinin vaikutuksen alaisena. Vielä tällöin lehdistö ajatteli Fordin vain kärsivän kevyestä alkoholiongelmasta, sillä olihan hän aiemminkin niin sanotusti palanut ratista.

Potti räjähti toukokuussa 2013, kun Gawker-nettijulkaisu sai käsiinsä videotallenteen, jossa Ford polttaa crack-piippua. Oletetusti pormestari pyrki kieltämään väitteet jyrkästi. Poliisi oli saanut saman videon käsiinsä jo muutamaa viikkoa aiemmin ja ryhtyi tutkimaan sitä. Nyt oikeusasiakirjoista on paljastunut, että samalta huumevideon lähteenä pidetyltä tietokoneelta on löytynyt kuvia tuliaseista ja muita videoita Rob Fordista.

Media luonnollisestikin kiinnostui suuresti aiheesta ja nyt verkossa leviää video, jolla toimittajalauma jahtaa punakkaa Rob Fordia. Kuten videolta näkee, on pormestarin olo tuskainen ja lopulta mies ryhtyy juoksemaan seurueensa kanssa paparazzeja ja toimittajalaumaa karkuun yllättävän ketterästi. Toronton pormestari myönsi taannoin avoimesti tehneensä suuria virheitä elämässään, mutta samalla hän julisti asettuvansa tämän vuoden pormestarivaaleihin ehdolle. Hän myönsi myös polttaneensa crackia.