Nyt se on tutkittu: Tequilasta apua painonpudotukseen

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Tequila on juoma, joka saattaa viedä liiallisena nautittuna muistin ja jalat alta. Nyt on kuitenkin tutkittu, että tequila voi myös viedä liikakiloja. Painon lisäksi meksikolainen perinnejuoma alentaa verensokeria, mikä on erinomainen uutinen kakkostyypin diabeteksestä kärsiville.

American Chemical Society toteutti tutkimuksen, jonka mukaan tequilassa oleva agaave-kasvin sokeri laukaisee insuliinin tuotantoa ja alentaa verensokeria ainakin tutkimuskokeissa käytetyillä hiirillä. Makeutusaine auttoi ylipainoisia hiiriä pudottamaan myös painoa. Agaave-kasvien sokeri ei imeydy myöskään elimistöön, Forbes tietää.

Agaave on mehikasvi, jota käytetään tequilan lisäksi muuallakin meksikolaisessa kulttuurissa, kuten kuituina naruihin ja köysiin tai riippumattoihin ja hattuihin. Tequila nautitaan perinteisesti shottina sitrushedelmän ja suolan kera. Aidossa tequilassa on vähintään 51 prosenttia agaave-kasvia.