Viikon upein video! Dubain maisemat mykistävästä perspektiivistä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Moottoritu varjoliito on erikoisen näköistä ja kuuloista touhua, kun taivaanrannalla näkee ikään kuin laskuvarjohyppääjän, mutta sen selässä on huriseva moottori. Moottoroiduilla varjoliitimillä lentäminen on jokseenkin turvallista, ja nyt nähdään upea lentomaistiainen Dubaista.

YouTube
YouTube

Devin Graham on ladannut YouTubeen mahtavan videon öljysheikkien maassa suoritetusta varjoliidinrallista, jossa moottoriduilla varjoliitimilla varustetut hurjapäät lentelevät ilta-auringossa. Aavikon yläpuolella suoritettu lentosuoritus on hauskan mutta rohkeutta vaativan näköistä liitelyä.

Wikipedian mukaan laskuvarjohyppyihin verrattuna varjoliidossa on se etu, että varjo on aina auki, eli varjon avautumattomuus ei ole ongelma. Yleensä onnettomuudet sattuvat pääasiassa huonolla kelillä eli kovassa puuskaisessa tuulessa lennettäessä, ja epäonnistuneissa laskuissa huonoon paikkaan, esimerkiksi kivikkoon.