Skandaalikirkon päämies kuoli – hautajaisista tulossa silkkaa protestia?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Westboron bapistikirkko tunnetaan homojen vastaisista protesteista muun muassa Yhdysvaltain sotilaiden hautajaisissa, sillä seurakunta yhdistää jostain syystä kuolleet sotilaat automaattisesti homoseksuaalisuuteen. Lisäksi he ovat vastustaneet maailmankuulujen yhtyeiden konsertteja, kuten Radioheadin ja Foo Fightersin keikkoja.

Uutisotsikoihin kyseenalaisella toiminnallaan noussut Westboron baptistikirkko on vieraillut myös monen viihdealan ammattilaisen hautajaisissa protestoimassa ja taannoin he esimerkiksi aikoivat mennä kuokkavieraaksi Slayer-kitaristi Jeff Hannemanin hautajaisiin esittämään oman versionsa Osbournen Crazy Train -kappaleesta. Nyt kiihkouskovaisten ryhmän perustaja Fred Phelps on kuollut.

Kirkkoon kuuluvat seurakuntalaiset suunnittelevat ahkerasti keinoja, kuinka he voisivat nöyryyttää kuolleita ja uskontonsa oppien vastaisia henkilöitä. Viimeksi he protestoivat Lorden konserttia Missourissa ja uhkasivat pilata näyttelijä Paul Walkerin hautajaiset. Monet pohtivatkin nyt, olisiko kirkon nyt vihdoinkin aika maksaa omaa lääkettään?