8 askelta mielenrauhaan – näin huolehdit itsestäsi parhaiten

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Jokaisella ihmisellä tulee eteen hetkiä, jolloin tulee ylittäneeksi omia rajojaan. Teet liikaa töitä, autat toisia ja arkesi on täynnä erilaisia velvollisuuksia. Omaan itseen keskittyminen ei ole aina itsekästä.

Erään ajatuksen mukaan mitä enemmän elämäsi on täynnä runsautta, sen enemmän on myös annettavaa toisille. Kokosimme nyt Staran toimituksessa kahdeksan elämänohjetta, joilla voit helpottaa oloasi stressaavassa elämänvaiheessa.

1. Anna itsellesi mahdollisuus nauttia elämästä. Sano KYLLÄ, kun tuntuu siltä.

2. Jos koet ahdistusta tai epäilystä jonkin asian suhteen, älä tee sitä. Ei-sanan käyttöä ei tarvitse pelätä.

3. Meille on annettu intuitio syystä. Luota vaistoihisi, vaikka ounastelusi tuntuisivatkin ensalkuun irrationaalisilta. Tuntemukset voivat myöhemmin osoittautua oikeiksi.

4. Puhu vain mitä todella tarkoitat. Et ole täällä miellyttämässä toisia, ja sen kuuluu kuulua myös puheestasi. Ajatusten julki tuominen on rohkeutta.

5. Vältä negatiivista puhetta itsestäsi. Olet arvokas ja upea sellaisena kuin olet – vähättelylle ei ole sijaa. Täytä päiväsi hyvillä ajatuksilla itsestäsi, ja katso miten elämäsi muuttuu.

6. Me kaikki unelmoimme joskus hulluista asioista. Unelmat on annettu syystä – pidä omastasi kiinni. Tee asioita sen eteen.

7. Kun jotain yllättävää tapahtuu, muistuta itseäsi siitä, ettei ihminen voi hallita kaikkea. Päästä sellaisesta irti, mikä ei ole sinun käsissäsi.

8. Anna itsellesi vain parasta – pysy irti negatiivisuudesta ja draamoista. Ympärillä voi kuohua, mutta voit aina valita olla osallistumatta suhdedraamaan. Vaikka muut kiehuisivat mielen myrkyissään, sinä voit hyvin ja säteilet.