Mies teki marmorista Manhattanin kopion – huikeat yksityiskohdat

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

New York vetää päivittäin järisyttävän määrän turisteja luokseen ja kaikkein suosituimpana kohteena on tietysti kulttuurin ja pilvenpiirtäjien kyllästämä Manhattan-saari. Kaikki tunnistavat saaren ulkonäön sen keskellä olevasta Central Parkista ja eteläpäässä sijaitsevista pankkitaloista.

Yutaka Sone
Yutaka Sone

Nyt Yutaka Sone -niminen taiteilija on luonut 2,5 tonnia painavasta marmorikimpaleesta 2,75 metriä pitkän Manhattanin pienoismallin. Pienillä yksityiskohdilla varustettu marmorijätti on upea ja sopisi kaikkien New York -fanien kotiin tai terassille. Veistoksessa on mukana 21,5 kilometriä pitkän saaren sillat ja rakennukset, Artfund.org raportoi.

Manhattanin ruutukaava on yksinkertainen ja saarella liikkuminen on helppoa. Ihmisiltä ei kuitenkaan voi välttyä, sillä siellä asuu yli 1,5 miljoonaa ihmistä ja pelkästään Time Squarella vierailee vuosittain 39,2 miljoonaa turistia.

Yutaka Sone
Yutaka Sone