Miksi aikuiset ovat outoja? Lapsi antoi nappivastauksen

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Sanotaan, että lapset ovat sen vuoksi rehellisiä ja aitoja, koska ulkopuoliset ärsykkeet eivät ole ehtineet tuhota heidän ajatusmaailmaansa. Aikuiset sen sijaan saattavat sortua teennäisyyteen ja epäaitoon käyttäytymiseen.

Yksi hyvä esimerkki on englannin kielen small talk, jossa kysytään toisen kuulumista. Aikuiset vastaavat kysymykseen aina myöntävästi. Aina, vaikka heillä olisi vatsa sekaisin, kuumetta ja avioero vireillä. Tämän on ymmärtänyt myös eräs lapsi, joka on kirjoittanut nasevan mielipiteensä aikuisista lyijykynällä paperille.

– Aikuiset ovat omituisia, koska jokainen heistä kysyy toistensa vointia. Kaikki vastaavat aina voivansa hyvin, vaikka eivät voisikaan, Distractfyn julkaisemassa kuvassa lukee.