Japanilaiset kehittivät kotitekoisen robottipuvun

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Erilaiset robottipuvut ovat vuosikymmenien ajan olleet scifi-kertomusten vakiokalusteita. Näyttäviä teknisiä suojahaarniskoja on nähty valkokankailla esimerkiksi elokuvissa Iron Man, Pacific Rim ja Robocop. Robottipuvut saattavat olla teknologian kehittyessä pian todellisuutta.

YouTube
YouTube

Japanilainen startup-yritys Skeletronic esitteli taannoin Teksasissa järjestetyssä South by South -tapahtumassa kotitekoista robottipukua. Yahoo-sivuston mukaan alumiinista valmistettu puku on vielä kehitysasteella, ja esitelty puku oli tarkoitettu ainoastaan viihdekäyttöön. Rikollisia tai jättiläishirviöitä vastaan Skeletronicsin puvun avulla ei siis vielä kannata lähteä taistelemaan, mutta ainakin se tarjoaa jännittäviä visioita mahdollisesta tulevaisuudesta teknologian suhteen.

Maailmassa on tällä hetkellä vain viisi Skeletronicsin robottipukua. Yritys kertoo valmistelevansa parhaillaan uutta, kehittyneempää mallia. Yhden puvun hinta on noin 36.000 euroa, joten aivan peruspalkoilla cyberhaarniskaa ei valitettavasti vielä itselleen saa.