Järkytys! Nainen luuli, että HIV on vain mustaihoisten sairaus

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Luulo ei ole aina tiedon väärti, ja joillain ihmisillä voi olla hurjia puutteita yleissivistyksessä. Tragikoomisin tilanne kävi eräälle brittinaiselle, joka todettiin HIV-positiiviseksi. 48-vuotias Rachel Dilley ei ollut kiinnittänyt koskaan AIDS-kampanjoihin mitään huomiota, ja siihen oli hyvä syy.

Nainen nimittäin luuli, että kyseisen tartunnan voi saada vain Afrikassa ja että se tarttuu vain mustille ihmisille. Dilley oli This Morning -ohjelmassa puhumassa aiheesta, ja tunnusti saaneensa tartunnan erottuaan vuonna 2004 pitkäaikaisesta partneristaan. Hän aloitti nettideittailun ja ryhtyi sen kautta suhteeseen miehen kanssa.

Kun suhde eteni intiimille tasolle, Rachel huomasi saaneensa HIV:n. Dilley myönsi olleensa täysin naiivi, kun ei tajunnut, että valkoisetkin ihmiset voisivat saada taudin. Naisen ystävät ovat käyttäytyneet häntä kohtaan oudosti virustartunnan jälkeen.