Tarantellalla ei ole helppoa – tältä näyttää nahan luominen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Niveljalkaiset eläimet luovat nahkansa noin 4-7 kertaa elinkaarensa aikana ja operaatio suoritetaan yleensä edellisen nahan jäätyä pieneksi. Eniten luonnossa nähdään kaiketi nahkansa luoneita käärmeitä, mutta nyt saamme ihastella lintuhämähäkin uudistautumista.

Bipolar Spider -nimimerkki on julkaissut Vimeon videopalveluun videon, jossa näytetään hänen chilentarantula-hämähäkin nahanluonti. Lähietäisyydeltä kuvattu ”ruumiista irtoaminen” on dubattu hauskasti ja videon avulla on helppo samaistua nahoistaan eroon taistelevaan karvahämähäkkiin.

Nahanluonti suoritetaan silloin, kun eläimen ulkopinta ei enää kasva tarpeeksi. Eniten nahkaansa luovat käärmeet, matelijat ja sammakkoeläimet, mutta myös hyönteiset luovat nahkaansa usein elinkaaren aikana. Ihmiset ja muut nisäkkäät eivät luo nahkaansa, mutta uudistavat ihosolukkoa esimerkiksi hilseilemällä.