Pate Mustajärvi Ylelle: Popedan Pitkä kuuma kesä Suvivirren tilalle!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Jokakeväinen keskustelunaihe liittyy kouluissa ja päiväkodeissa laulettuun Suvivirteen, jonka joku älykäs yhteiskunnan kulmakivi on mieltänyt liian uskonnolliseksi lauluksi kouluun. Samalla periaatteella pitäisi kieltää kristilliseen juhlaan perustuvan joulun, pääsiäisen ja juhannuksen ja niihin liittyvien vapaiden viettäminen.

Nyt Popedan keulahahmo Pate Mustajärvellä on kuitenkin ratkaisu ongelmaan. Mies on ehdottanut Yleisradion haastattelussa, että Suvivirren sijaan laulettaisiin hänen yhtyeensä Pitkä kuuma kesä -kappaletta. Kappale on ilmestynyt vuonna 1985 ja kyseessä on yksi tunnetuimmista suomirockin klassikoista.

– Suvivirsi kuuluu meidän kevätjuhlaamme. Ketä sellainen biisi voi loukata? Jos ei pysty hyväksymään meidän perinteitä, menköön muualle. Pitkä kuuma kesä voisi olla suvivirtenä sitten yläasteella. Ei se teksti ehkä ihan ekaluokkalaisen suuhun sovi. Peace, love and understanding, Pate tokaisi haastattelussa.