Nummirock julkaisi uusia kiinnityksiä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Iced Earth valloittaa Nummijärven rannat juhannusaattona. Floridasta kotoisin oleva yhtye julkaisi tammikuussa 11. albuminsa, joka kantaa nimeä Plagues of Babylon. Iced Earthin power- ja thrash-metallein sekoitettu perinnemetalli on saanut vuosien varrella piristeitä brittimetallin uuden aallon elementeistä.

Ruotsin Göteborgista paikalle saadaan reipasta melodista death metallia paiskiva Deals Death. Yhtyeen viime syyskuussa julkaisema Point Zero Solution –albumi on kerännyt paljon kiitettäviä arvosteluja ympäri maailman. Kotimaista kattausta vahvistavat niinikään alkuvuodesta uudet suitsutusta saaneet albuminsa julkaisseet Stam1na ja Profane Omen.

Lisäksi lauteille kipuaa ilmiömäisen nousun tehnyt uusi tulokas Santa Cruz. Tänä vuonna Nummirockissa kuullaan ensimmäistä kertaa täysiverinen stand up –keikka. Ismo Leikola Band vetää juhannuspäivänä huiman juhannusspektaakkelin, joka saa varmasti krapuloissaan kippuroivan festivaalivieraan päästämään alleen. Ismon keikka koostuu komiikan lisäksi hänen omista biiseistään The Heelers -yhtyeen säestämänä.

Wacken Metal Battlen semifinaalit starttaavat huhtikuun 10. päivä, jolloin Helsingin osakilpailu käydään ravintola On The Rocksissa. Muut osakilpailut käydään Tampereella, Oulussa ja Kuopiossa. Semifinaalien voittajat soittavat finaalissa, joka otellaan Nummirockissa. Suomen finaalin voittaja pääsee esiintymään loppuunmyytyyn Wacken Open Air 2014 –tapahtumaan.

Nummirockin jo aiemmin julkaistut ulkolaiset yhtyeet ovat W.A.S.P., Behemoth, Suicide Silence ja The Black Dahlia Murder. Kotimaiset ovat Stone, Turisas, Turmion Kätilöt, Poison Black, Wolfheart, Medeia, Kuolemanlaakso, Tuoni, Speedtrap, Mörbid Vomit ja Fear of Domination.