Beatboxaaja teki suullaan luonnon keväiset äänet – mikä on suosikkisi?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kevät on monen ihmisen lempivuodenaikaa lähinnä siksi, että luonto herää henkiin ja valoisan aika lisääntyy. Leskenlehdet, kauppojen hyllyille tulevat pääsiäismunat ja sitruunaperhoset ovat varmimpia keltaisen vuodenajan merkkejä. Samaan kategoriaan voi laskea lintujen kevätsirkutuksen.

Brittiläinen National trust -organisaatio kysyi maansa miehiltä ja naisilta heidän kevääseen liittyviä lempiääniä. Lintujen laulu voitti ylivoimaisesti ja heti perässä mainittiin purojen solina, kevätsateen ropina, mehiläisten surina ja tuulen henkäys puissa. Vaikka kevääseen liittyy ikävää ilmassa leijuvaa siitepölyä ja katutomua, antavat puiden lehtien ensimmäiset silmut ja maasta kurkkivat krookukset hymyilemisen aihetta monelle.

Suomessa kevään tuloa voi seurata lintujen kanssa muun muassa pihapiirissä tai läheisillä luontoalueilla. Helsingissä nähtiin tällä viikolla jo kevään ensimmäinen haarapääsky, mikä on poikkeuksellisen harvinaista maaliskuulle. Yleensä ne matkustavat Afrikasta Suomeen vasta vapun tienoilla toukokuun alussa. Mikä on sinun lempiäänesi kevääseen liittyen? Beatbox-mestari Jason Singh opettaa videolla linnunpoikasten äänen matkimisen. Tämä ääni jos mikä kuuluu kevääseen.