Steven Seagal puolustelee Vladimir Putinia: ”Toimet oikeutettuja”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme taannoin, kuinka amerikkalainen toimintatähti Steven Seagal aikoo seurata kollegansa Arnold Schwarzeneggerin jalanjälkiä ja asettua Arizonan osavaltion kuvernööriehdokkaaksi. Nyt mies on aloittanut poliittisen vaikuttamisen kommentoimalla Krimin kiperää tilannetta yllättävin sanoin.

Elokuvakorsto Steven Seagal on puolustellut Venäjän presidentti Vladimir Putinin toimia Ukrainan Krimin niemimaahan liittyen. Näyttelijän mielestä mahtipontisen venäläisen sotilastoimet ovat oikeutettuja. Seagal kehui venäläisen suurmiehen olevan hänen ystävänsä ja samalla yksi maailman suurimmista elävistä johtajista.

– Hänen tarkoituksenaan on vain suojella venäjänkielisiä ihmisiä Krimillä. Hänen toimensa ovat olleet erittäin oikeutettuja, mies perusteli Rossiskaya Gazeta -julkaisulle.

Seagal tunnusti olevansa mieleltään hyvin patrioottinen, eikä voi sietää Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman ”idioottimaista” ulkomaan politiikkaa Ukrainan ja Venäjän tilanteeseen liittyen. Hänen mielestään kahden suurvallan tulisi pelata samaan maaliin, sillä Venäjän ja Yhdysvaltojen eriävät mielipiteet ovat epänormaaleja. Seagalin mukaan maiden tulisi olla samalla puolella, jolloin kaikki hyötyisivät.

Näyttelijä Steven Seagal muistetaan kovaotteisista toimintaelokuvistaan, kuten Vaikeasti tapettava, Kaappaus merellä ja Kuoleman merkki. Taannoin miehen kerrottiin olevan rahaongelmissa maksamattomien verojen vuoksi. Seagalin uran aktiivisin vaihe oli 80- ja 90-luvuilla. Tämän jälkeen mies on esiintynyt pienemmän budjetin elokuvissa, kuten Machete ja Born to Raise Hell. Hänet on nähty myös Steven Seagal: Lawman ja True Justice -televisiosarjoissa. Sylvester Stallonen kerrottiin taannoin harkitsevan Seagalia kolmannen The Expendables -elokuvan tähtikaartiin.