TVkaistan verkkotunnus suljettiin – uusi osoite paljastui välittömästi

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen tietoyhteiskunta on ottanut jälleen askeleen taaksepäin, kun TVkaista-tallennepalvelun konkurssipesä on sulkenut palvelun tvkaista.fi-verkkotunnuksen. Tällä hetkellä konkurssipesä ei kuitenkaan pyöritä palvelua, joka jatkaa edelleen normaalisti toimintaa verkossa, sillä asiasta uutisoineen IT Viikon mukaan palvelin pyörii Hollannissa.

Tänään suljettu verkkotunnus on estänyt sen, että palvelua pääsee käyttämään suoraan verkkotunnuksella. Välittömästi tunnuksen sulkemisen jälkeen TVkaistan Facebook-sivuilla levisi kuitenkin jo suora IP-osoite tallennepalveluun. Palvelun sisäiset linkit on kuitenkin aikoinaan rakennettu käyttämään nyt suljettua verkkotunnusta, joten palvelu saadaan toimintaan vasta, kun osoitteet on päivitetty domainista IP-osoitteiksi.

TVkaista sai taannoin raskaat syytteet oikeudessa. Syyttäjä katsoo, että kyseessä on luvaton tilausvideopalvelu, ja oikeudessa TVkaistalta vaaditaan peräti 2,4 miljoonan euron korvauksia. TVkaista on palvelu, jossa kuluttajat voivat tallentaa vapaasti saatavilla olevien kanavien tarjonnan maksutta verkkoon, josta ohjelmat voi tämän jälkeen myöhemmin katsella. Käyttäjä itse valitsee mitä kanavia hänen tilaamassaan palvelussa hänelle tallennetaan. Käytännössä palvelu siis vastaa kuluttajan kotona olevaa tallentavaa digiboksia.