Poppamies syötti kivekset hyeenoille

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Afrikassa on vielä useita maita, joissa harjoitetaan heimouskontoja tai luonnonuskontojen ja kristinuskon sekoittamia palvontamenoja. Monissa heimoissa on perinteisesti luotettu noitatohtoreihin tai poppamiehiin, jotka antavat ohjeita elämän monimutkaisiin tilanteisiin.

Poppamiehillä on uskottu olevan yliluonnollisia voimia ja ne antavat heimolaisille toisinaan kyseenalaisia parannuksia. Nyt Malawissa asuva parikymppinen Chamangeni Zulu on turvautunut noitatohtorin apuihin varallisuutensa kerryttämiseksi. Poppamies oli neuvonut miestä uhraamaan vartalonsa osia hyeenoille palkinnon saamiseksi.

Rikkaudet mielessään nuori mies meni alastomana viidakkoon ja nopeasti hyeenat tulivat hänen ympärilleen. He alkoivat syödä miehen varpaita ja lopulta puraisivat hänen kiveksensä pois. Times of Zambia uutisoi, että sairaalapedissä makaava mies uskoo tulevansa pian rikkaaksi.