Memphis Bleek saapuu Blockfesteille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kaupunkifestivaali Blockfest saa ohjelmistoonsa uuden tähtivieraan, kun Mikael Gabrielin keikalle lennätetään yhdysvaltalaisartisti Memphis Bleek. Ainutlaatuisen lavashown aikana lavalla nähdään myös toinen jenkkiräppäri Chung Cvrtier sekä helsinkiläinen Brando.

Jay-Z:n kanssa New Yorkissa varttunut ja tämän läheisimpiin ystäviin kuuluva Memphis Bleek on julkaissut neljä kultaa myynyttä soololevyä. Hän oli yksi ensimmäisistä artisteista, jotka kiinnitettiin vuonna 1995 perustetun Roc-A-Fella Recordsin riveihin. Maineikas levy-yhtiö tunnetaan esimerkiksi Jay-Z:n ja Kanye Westin kaltaisten artistien kotina.

Memphis Bleekiä kuultiin ensimmäistä kertaa jo rap-musiikin klassikkolevyihin laskettavalla Reasonable Doubtilla, jonka jälkeen räppärin oma läpimurto tapahtui vuonna 1999 ilmestyneen debyyttialbumin hitillä It’s Alright. Tähtituottaja Just Blazen kanssa tiivistä yhteistyötä tehnyt artisti tunnetaan parhaiten albumistaan 534, jolla Rihannaa kuultiin ensimmäistä kertaa levyllä ja Jay-Z ilmoiti vetäytyvänsä musiikin parista.

Tampereen Ratinanniemessä 1.-2. elokuuta järjestettävän Blockfestin ohjelmistoon on kiinnitetty Mikael Gabrielin lisäksi jo kymmeniä artisteja eri puolilta kotimaista hiphop-kenttää sekä kalifornialaisräppärit Snoop Dogg ja Tyga. Viidellä Emma-patsaalla palkittu Cheek päättää festarikesänsä tapahtumassa. Lisää esiintyjäjulkistuksia on luvassa kevään aikana. Festivaalin lipunmyynti on sujunut ennätysvauhdissa, sillä huippusuositut VIP-liput varattiin loppuun jo kolmessa päivässä.