Elokuvaohjaaja Peter Jackson mukaan MH370-koneen etsintöihin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Koko maailma kummastelee parhaillaan Malaysia Airlinesin MH370 lennolla olleen lentokoneen katoamismysteeriä. Äskettäin koneen otaksuttiin pudonneen mereen, mutta satelliittikuvissa paikannetut osat olivatkin meressä kelluvaa roskaa.

Nyt etsintäjoukot ovat saaneet apua yllättävältä taholta, kun Taru sormusten herrasta -trilogian ohjannut uusiseelantilainen sir Peter Jackson on ojentanut oman yksityiskoneensa käyttöön. Miehen 80 miljoonan dollarin arvoinen Gulfstream G650 -lentokone on nopeampi ja lentää yhdellä tankiillisella pidemmälle kuin Uuden-Seelannin ilmavoimien kalusto, Mashable uutisoi.

Lennon kohtalo ja 239 matkustajaa kuljettaneen lentokoneen etsinnät ovat olleet ykkösuutisia maailmalla kohta jo neljä viikkoa. Salaliittoteoreetikot ovat väittäneet, että julkisuuteen ei ole kerrottu kaikkea koneeseen liittyvää informaatiota, sillä nykytekniikan valossa on lähes mahdotonta kadottaa useilla paikantimilla varustettu Boeing 777 -mallin matkustajakone.