Tätä ei ole koskaan ennen nähty: Meteori oli osua laskuvarjohyppääjään – kamera kuvasi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vanha sananlasku kertoo, että on äärimmäisen harvinaista joutua meteorin iskun uhriksi. Nyt eräs laskuvarjohyppääjä voi todistetusti sanoa, että oli melko lähellä juuri tällaista tilannetta. Kaikeksi onneksi kypäräkamera tallensi tapauksen, jota muuten olisi vaikea uskoa.

YouTube
YouTube

Koskaan ennen ei ole saatu videolle tilannetta, jossa norjalainen laskuvarjohyppääjä olisi kokenut läheltä-piti -tilanteen meteorin kansssa. Video kuvattiin, kun Oslon laskuvarjokerhon Anders Helstrup ja muut jäsenet olivat hyppäämässä Norjan Hedmarkissa. Helstrupilla oli kypärässään kaksi kameraa, joista toinen kuvasi eteen ja toinen taakse.

Norjalainen televisiokanava NRK raportoi hyppääjän huomanneen, että jotain tapahtui, mutta hän ei kuitenkaan tiennyt mitä. Maassa hän katsoi kameran tallentaman materiaalin ja yllättyi perin pohjin. Kamera nimittäin onnistui ikuistamaan tennispallon kokoisen meteorin aivan vieressään. Tutkijoiden mukaan kyse oli palanen suuremmasta meteorista, joka oli hajonnut Maan ilmakehässä.