Frozen on kaikkien aikojen menestynein animaatioelokuva

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Löyhästi H. C. Andersenin Lumikuningatar -satuun perustuva Disneyn animaatioelokuva Frozen – huurteinen seikkailu sai ensi-iltansa loppuvuodesta 2013. Elokuva oli suuri menestys lippuluukuilla, ja se sai runsaasti myös positiivisia arvosteluja.

Elokuvan menestys on jatkunut, ja nyt se on nimetty kaikkien aikojen eniten rahaa tuottaneeksi animaatioksi ja musikaalielokuvaksi. Yli miljardi dollaria lippuluukuilla takonut Frozen – Huurteinen seikkailu on samalla kaikkien aikojen 10. tuottoisin elokuva. Edelle kirivät muun muassa Yön Ritarin Paluu ja 007-seikkailu Skyfall. Listan ykkösenä jatkaa animaatiota ja oikeaa näyttelemistä yhdistelevä Avatar.

Frozen – Huurteinen seikkailu voitti tämän vuotisessa Oscar-gaalassa parhaan animaatioelokuvan palkinnon. Lisäksi se on kaikkien aikojen ensimmäinen naisen ohjaama elokuva, joka on tuottanut maailmanlaajuisesti yli miljardi dollaria.