Älä tekstaa ajaessasi – karu video osoittaa miksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme taannoin, että Instagramissa nousi muotiin hashtag, jossa pääosaan nousi #driving ja sen eri variaatiot, kuten #drivinghome, #drivingtowork ja kaikista älyttömin #drivingselfie. Viimeksi mainittu tarkoittaa autoa ajaessa kännykällä otettua omakuvaa. Nämä kaikki tulisi kieltää lailla.

YouTube
YouTube

Yhdysvalloissa on kampanjoitu jo pitkään turvallisemman liikennekulttuurin puolesta, jotta ihmiset eivät räpläisi puhelimiaan samalla kun ajavat autoa. Suomessakin on uutisoitu älypuhelimien aiheuttamista keskittymisen herpaantumisista, jolloin kuljettaja on kiinnittänyt enemmän huomiota puhelimen näyttöön kuin liikenteeseen. Olympialaisten aikana poliisi oli pysäyttänyt ihmisiä, jotka seurasivat ajon aikana kisoja iPadiltaan.

Yhdysvaltojen hallitus on julkaissut verkkoon turvallisuusvideon, jossa näytetään karulla tavalla tekstailemisen ja ajamisen vaarat. Autossa olevat nuoret hymyilevät. Nauru loppuu kuitenkin lyhyeen, kun kuljettaja ei huomaa tiellä olevaa STOP-merkkiä puhelimensa takia. Nuoret ajavat kolarin rekan kanssa.