Väkijoukko ajoi hihhulikirkon mielenosoittajat kaupungista – katso video

Viihdeuutiset · Stara.fi

Homojen ja populaarikulttuurin vastainen Westboron bapistikirkko tunnetaan sen julkisista protesteista hautajaisissa ja keikkapaikoilla. Etulinjassa kirkkonsa toimintaa lietsonut ryhmän perustaja Fred Phelps kuoli viime kuussa. Kirkon toiminta on siitä huolimatta jatkunut.

YouTube
YouTube

Päämiehen kuoleman lisäksi hihhulikirkon edustajat ovat nyt kokeneet toisen takaiskun, kun he suuntasivat Oklahoman osavaltiossa sijaitsevaan Mooren kaupunkiin. Siellä heitä vastassa oli kuitenkin suuri joukko suuttuneita paikallisia, jotka eivät katsoneet hyvällä kaduillaan mesoavia lahkolaisia.

Lopulta tilanne oli kärjistyä käsirysyksi, eikä poliisikaan saanut enää hallittua ihmisjoukkoja. Silloin westborolaiset katsoivat parhaaksi poistua paikalta. Kirkkolaisten mielenosoituksen tarkoitus oli osoittaa, että taannoinen tornadon aiheuttama tuho oli osa Jumalan suunnitelmaa.