Laihdutus aiheutti Peaches Geldofin kuoleman?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Rocktähti Bob Geldofin ja supermalli Paula Yatesin julkkistytär Peaches Geldof löydettiin eilen menehtyneenä kotoaan Iso-Britannian Wrothamissa. Kuolinsyytä ei ole toistaiseksi selvitetty. Tähden kotoa ei löytynyt huumeita tai itsemurhaviestiä.

Daily Mail -lehden mukaan Peaches Geldofin rajulla laihdutusmetodilla saattaa olla osuutta hänen kuolemaansa. Tähden tiedetään laihduttaneen menetelmällä, jossa hän käytti ravintonaan ainoastaan hedelmistä valmistettuja mehuja. Tähti paljasti vuonna 2011 laihduttaneensa lähes viisi kiloa neljässä viikossa tällä tavoin.

– Harrastan mehustusta. Puristan hedelmistä mehua ja juon sitä kolme kertaa päivässä. Se on ällöttävää. Teen sitä yleensä kuukauden kerrallaan, Peaches kertoi OK!-lehdelle vuonna 2011.

– Joinakin päivinä vain herään, ja ajattelen: ”Olen niin lihava”, tähti jatkoi.

Tuolloin Iso-Britannian ravitsemusterapeuttien yhdistystä edustava Cath Collins puuttui Peaches Geldofin kommenttiin. Naisen mukaan pelkkien hedelmien käyttäminen ravinnoksi on hengenvaarallista.

– Peachesilla on suuri riski elektrolyyttitasapainon epätasapainoon, joka saattaa johtaa äkilliseen sydänkohtaukseen. Tämän kaltainen nopea laihduttaminen ei ainoastaan tuhoa lihaksia, vaan se myös kuihduttaa sisäelimiä. Anorektikot kuolevan tällä tavoin, Cath Collins kommentoi Daily Mailin mukaan.

Peaches Geldof oli tunnettu brittiläinen toimittaja, TV-juontaja ja malli. Hän meni vuonna 2008 naimisiin muusikko Max Drummeyn kanssa, mutta parin liitto ei kestänyt. Sittemmin hän avioitui laulaja Thomas Cohenin kanssa. Paulalla on kaksi siskoa, Fifi ja Pixie, sekä siskopuoli Tiger. Hän esiintyi muun muuassa Peaches Geldof: Teenage Mind -realitysarjassa sekä sen jatko-osassa Peaches Geldof: Teen America.