Maailman suosituin numero selvisi – onko sinun onnennumerosi?

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Numeroita vilisee niin matematiikassa kuin numerologiassakin. Molemmat hyvin erilaiset ajattelukehikot sisältävät ytimen, jonka mukaan numeroilla on merkitystä. Jotkut taikauskoiset kokevat merkitystä siinäkin, jos tietty numero tai numerosarja tulee usein vastaan arjen keskellä.

YouTube
YouTube

Joillain meistä on oma onnennumero, ja esimerkiksi edesmenneellä poptähti Michael Jacksonilla se oli seitsemän. Nyt numerojen asiantuntija Alex Bellos selittää YouTube-videolla, minkä takia numero seitsemän on ollut merkittävä yleismaailmallisessa mittakaavassa ammoisista ajoista asti.

Yksi teoria on siinä, että taivaalla on seitsemän ihmissilmälle näkyvää planeettaa. Seitsemän on ainoa numero alle 10 menevissä luvuissa, jota ei voida jakaa tai kertoa ryhmän sisällä olevilla luvuilla. Se on siis erakkoluku, ja ihminen assosioi sen erottuvuutensa takia tärkeään ja merkitykselliseen tiedostamattomalla tasolla.