Suomalaiskeksintöä hehkutetaan maailmalla: ”Mullistava!”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Talvi on monelle Pohjolassa asuvalle rankkaa aikaa valon puutteen takia. Pimeys väsyttää ja saa mielialan alas. Kaamosmasennukseen on erilaisia parannuskeinoja etelänmatkoista kirkasvalolamppuihin.

valkeeelitedaily10042014

Nyt uusi keksintö Suomesta on saanut kansainvälistä huomiota. Oululaisen Nokia-insinööri Antti Aunion kehittelemä, ulkonäöltään iPodia tai mp3-soitinta muistuttava Valkee-laite tuo korvakäytävän kautta ihmisen aivoihin valoa. 12 minuuttia valohoitoa päivässä voi jo riittää siihen, että olo kohenee.

Valoterapialaitteella on Trikli-sivuston mukaan tällä hetkellä noin 45.000 käyttäjää. Kehittelijä on myös panostanut helppoon käytettävyyteen. Laite on hyödyllinen, sillä sitä on helppo kantaa mukanaan.