Vaihda heti salasanasi näissä palveluissa – nettihistorian vakavin tietoturva-aukko löytyi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Internetin alkuajoista saakka eri palveluista on löytynyt ajoittain suuriakin tietoturva-aukkoja, joiden kautta ihmisten yksityisiä tietoja, viestejä ja salasanoja on päätynyt vääriin käsiin. Nyt on kuitenkin löydetty nettihistorian suurin tietoturva-aukko, jonka uhreina ovat myös nettijättien suositut palvelut.

Niin sanottu Heartbleed-haavoittuvuus löytyi melko yleisestä OpenSSL-salauskirjastosta. Sitä käytettäessä voidaan saada selville käyttäjien viestejä ja käyttäjätunnuksia salasanoineen. Salasana on varmuuden vuoksi syytä vaihtaa ainakin Googlen palveluissa (mm. Gmail), Dropboxissa, Facebookissa, Tumblrissa, Applen palveluissa, Twitterissä, Yahoossa ja SoundCloudissa.

Tällä tietoa salasanoja ei tarvitse vaihtaa mm. PayPalissa, LinkedInissä. Haavoittuvien verkkosivujen lista on julkaistu verkossa, ja sieltä löytyy lukemattomia myös suomalaisille tuttuja verkkopalveluita, kuten verkkolehtiä. Salasanojen vaihtaminen ei ole koskaan väärin, sillä ilman tällaisia haavoittuvuuksiakin ne kannattaa ajoittain vaihtaa uusiin.