3D-tulostin muutettiin tatuointikoneeksi – tässäkö tulevaisuuden laite?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailmalta on kantautunut viime aikoina runsaasti uutisia, joissa 3D-tulostimia on käytetty lääketieteen parissa. Laitteilla on luotu esimerkiksi keinoraajoja onnettomuuksien uhreille ja sotalapsille. Tuore video osoittaa, että 3D-tulostimia voi käyttää apunaan myös aivan toisenlaisessa kehonmuokkauksessa.

Kolme ranskalaista muotoilun opiskelijaa päätti koulutyönä muokata käytössään olevan 3D-tulostimen uuteen uskoon. Pierre Emm, Piotr Widelka ja Johan Da Silveira tekivät laitteesta mahdollisesta maailman ensimmäisen tatuointeja ihmisille tekevän tulostimen.

Miesten täytyi työstää projektinsa valmiiksi vain kahdeksan tunnin aikana. Opiskelijat ohjelmoivat 3D-tulostimen tekemään täydellisen ympyrän, ja lainasivat tatuointikonetta paikalliselta tatuointitaiteilijalta. Lopputuloksena on tatuointitulostin, joka ainakin toistaiseksi piirtää ainoastaan ympyröitä. Laitteen ”käden” jälkeä pääsee todistamaan tuoreella Vimeo-videolla.