5 ohjetta kevyempään arkeen – näin puhdistat elämäsi

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Detox-dieetit ovat nykyään muodissa ja kaikella muullakin tavalla erilaiset elämän puhdistusrituaalit saavat kansaa uudistamaan arkeaan. Se, mikä kuulostaa hienolta ja monimutkaiselta, voi todellisuudessa olla varsin yksinkertaista. Elite Dailyn mukaan riittää, että kiinnittää huomiota viiteen asiaan.

Kuinka moni on ajatellut joskus elämässään ”Kotini on linnani”? Haluaisitko, että kuninkaallinen residenssisi huokuu raikkautta ja hyvää tunnelmaa, vai onko parempi antaa villakoirien hyppiä pitkin nurkkia? Kevätsiivouksen tekemällä voi samalla heittää pois turhaa nurkissa lojuvaa tavaraa ja avot – tuntuu, kuin olisi muuttanut uuteen kotiin.

Jos koti on linna, niin oma keho on sielun temppeli. Kannattaako sitä siis mättää vatsa täyteen roskaruokaa? Kevät on erinomaista aikaa aloittaa myös elämäntaparemontti. Ei niin, että eläisi vesidieetillä viikon, vaan kehitä itsellesi jotain järkevää, joka voi kestää. Karsi vaikka aluksi ylimääräinen sokeri, vehnäpullaa ja kofeiini pois ja katso miten se vaikuttaa.

Mielen myrkyt ovat myrkyistä kiintoisimpia. Kuinka paljon jauhammekaan päässämme kaikkea negatiivista? Jos jokaisen päänsisältöä skannattaisiin yhden päivän ajan, moni yllättyisi löydöksistä. Kiinnitä siis huomiota siihen, mitä mietit ja millä näkökulmalla. Positiiviset ihmiset tietävät, että myönteisyys on valinta. Vanhan sanonnan mukaan se koira kasvaa, jota ruokit.

Vaikka olisit itse päivänpaiste ja oman elämänpiirisi sosiaalinen perhonen, säteilevä kuin Jenni Vartiainen ja pulppuileva kuin Jari Sillanpää, se ei vielä riitä. Joidenkin mukaan viisi lähintä ihmistä kuvastavat sinua. Millaisten ihmisten kanssa vietät aikaa? Myrkyttääkö joku mieltäsi toistuvasti? Tee valintoja ja ratkaise negatiivisuusongelma. Aikasi on arvokasta, eikä sitä tarvitse jakaa kuin helmiä sioille.

Raha-asioista puhuttaessa monella suomalaisella riittää valittamisen aihetta. Ne, jotka tienaavat hyvin, pysyvät useimmiten sen sijaan hiljaa. Ovatko tiliotteesi ja laskusi päin prinkkalaa? Kerää tiedot viimeaikaisesta kulutuksestasi ja tarkastele menojasi suhteessa tuloihin. Onko jotain tapaa, mistä voisit luopua, jotta rahaa jäisi myös säästöön? Pienikin muutos voi jo vaikuttaa positiivisesti.