RHCP-basisti Flea ja Mars Volta -jäsenet perustivat uuden superbändin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jo 1980-luvun alussa perustettu kalifornialainen Red Hot Chili Peppers -yhtye lukeutuu maailman tunnetuimpiin vaihtoehtorock-kokoonpanoihin. Tampereella kesällä 2012 vierailleen bändin tunnetuimpiin jäseniin kuuluu yhtyeen perustajajäsen ja biisintekijä Flea.

Flealla on kuitenkin aikaa keskittyä musisoimaan myös Red Hot Chili Peppersin ulkopuolella. Nyt mies on liittynyt Antemasque-nimiseen yhtyeeseen. Bändissä ovat mukana Flean lisäksi laulaja Cedric Bixler-Zavala ja kitarataituri Omar Rodriguez-Lopez, jotka muistetaan uraauurtavista The Mars Volta ja At The Drive-in -yhtyeistä.

49-vuotias australialaissyntyinen Flea, oikealta nimeltään Michael Peter Balzary, on yksi maailman arvostetuimmista basisteista. Hänet tunnetaan erityisesti yhtenä Red Hot Chili Peppers -yhtyeen perustajista ja biisintekijöistä. Flea on kuitenkin ollut mukana musisoimassa myös monissa muissa yhtyeissä.