Pää sekaisin keinolla millä hyvänsä – nyt poltetaan lutikoita sätkässä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme äskettäin uutisesta, jonka mukaan kannabis ja sen käyttäminen on jo niin yleistä Yhdysvalloissa, että nuoret ovat kokeilleet muita vaihtoehtoisia ja päihdyttäviä aineita poltettavaksi. Viimeksi sätkään käärittiin kahvia ja nyt vuoronsa saavat sänkyluteet.

YouTube
YouTube

Arizonassa uutisoitiin nuorten kokeilleen lutikoiden polttamista niiden erittämän kemikaalin takia. Kemikaali aiheuttaa ihmisissä dopamiinin tuotantoa, koska se vaikuttaa etenkin aivojen hyvinvointikeskukseen ja saa aikaan pilvessä olon tunteen. Lutikka kuivatetaan, murskataan ja lopulta jauhe poltetaan. Toiset käyttävät lutikoita jopa suonensisäisesti, Abc-televisiokanava uutisoi.

Lutikoissa on myös muita, ihmisille mahdollisesti vaarallisia kemikaaleja. Verta imevät lutikat voivat myös levittää vaarallisia tauteja, kuten chagasin tautia, jossa ilmenee sydämen ja suoliston epämuodostumia. Suomessa lutikoiden aiheuttamat taudit ovat harvinaisia.