Tästä syystä skoottereissa on kypäräpakko – hurjat mokat videolle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Aasian ja Euroopan ruuhkaisissa suurkaupungeissa on kätevintä kulkea kaksipyöräisellä skootterilla. Kulkupelit on nimetty jokaiseen paikkaan soveltuviksi ajoneuvoiksi, joita myös naiset voivat ajaa hame päällään. Skootterit olivat nuorison suosikkeja myös Suomessa ennen mopoautojen yleistymistä.

YouTube
YouTube

Nyt verkkoon on ladattu video, jossa näytetään ikävimmät, mutta toisaalta myös hauskimmat skootterionnettomuudet. Koosteella näytetään skoottereidensa kanssa kaatuilevia tai muuten ohjauksen hallinnan menettäviä kuljettajia. Osa onnettomuuksista on aiheuttanut varmasti myös ruhjeita.

Vaikka skoottereiden esi-isiä on ollut maailmalla jo 1800-luvun lopulla, oli toisen maailmansodan jälkeen eniten tilausta yksinkertaiselle ja suhteellisen edulliselle kulkuneuvolle. Tällöin esiteltiin myös legendaarinen Piaggion Vespa. Nykyisin markkinoilla on myös sähkövirralla toimivia sähköskoottereita.