Video vääntää rautalangasta – näin Suomen yhteiskunta toimii

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomi on parhaillaan eräässä olemassaolonsa pahimmista kriiseistä, sillä maan hallitus ei ole kyennyt saamaan tuottavuutta nousuun ja talouden syöksykierrettä oikaistua. Elvytystoimien sijaan hallitus keskittyy vaikeuttamaan ihmisten työllistämistä ja työantajien menestystä entisestään.

YouTube
YouTube

Viime päivinä verkkolehtien ja sosiaalisten medioiden sivuilla on käyty harvinaisen kiivasta keskustelua Björn Wahlroosin muutosta Ruotsiin. Suomeen kymmenien miljoonien verot jo aiemmin maksanut liikemies ilmoitti jo vuosia sitten aikovansa muuttaa pois Suomesta, mikäli hallitus ei kykenisi muuhun kuin jatkuvaan verojen kiristämiseen.

Lopulta Wahlroos päätti pitää sanansa ja säästää samalla noin 85 miljoonaa euroa perintöveroa. Verkkokeskusteluissa kommentoijat ovat jakautuneet harvinaisen selvästi kahteen joukkoon; niihin, jotka ymmärtävät Suomen taloudellisen tilanteen ja niihin, jotka syyttävät Wahlroosia petturiksi.

Verkosta löytyy pari vuotta sitten julkaistu helppotajuinen piirretty animaatiovideo, joka selittää harvinaisen hyvin Suomen nykyisen taloudellisen ja poliittisen tilanteen sekä osoittaa miksi Wahlroosin oli paikallaan muuttaa Ruotsiin. Wahlroos voidaan nimetä tarinan kymmenenneksi mieheksi. Tarinan muut hahmot kukin voi nimetä itse kulloiseenkin osaan parhaiten sopivilla Arkadianmäen poliitikoilla.

Samalla video kertoo niin ikään helppotajuisesti mistä raha yhteiskunnan pyörittämiseen sekä esimerkiksi sosiaalitukiin, lapsilisiin ja työttömyystukiin todellisuudessa tulee. Siis yrityksiltä ja yrittäjiltä.