Mies rakensi saksofonin viemäriputkista – näin upeasti se soi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Monet vähätuloiset ja vähävaraista elämää elävät ihmiset usein luovempia siksi, että he joutuvat keksimään vaihtoehtoisia tapoja ajan viettämiseen ja erilaisten asioiden hankkimiseen. Nyt Baltimoressa asuva Abu näyttää mallia kuinka lahjakkuutta voi hyödyntää myös ilman kalliita instrumentteja.

YouTube
YouTube

Katusoittaja on valmistanut saksofonin ja bassoklarinetin soundit sekoittavan instrumentin lavuaarin viemäröintiin tarkoitetuista PVC-putkista. Mies soittaa muovista torvea kuin jazz-muusikko, ja hän saa varmasti aikaan paljon ihastuksen huokauksia ohikulkijoissa. Pääasiassa on musiikki ja asenne, eikä niinkään soittimen veikeä ulkonäkö.

Mies kutsuu instrumenttiaan plumberphoneksi. Ilmiö on hieman samanlainen kuin kaduilla muoviämpäreitään soittelevat virtuoosit. Heitä näkee ympäri maailmaa suosituimmissa turistikohteissa ja yleensä nämä musiikkinerot osaavat luoda musiikkia kuin tyhjästä.