Laihdutus sai huutia! Tytön herkät sanat saavat ajattelemaan

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Yhteiskunta laittaa ihmisille kovia odotuksia. Kulttuurisesti hyväksyttävä normi edellyttää tietynlaista kehoa ja ulkonäköä. Usein tavoitellaan laihuutta jopa terveellisen elämäntyylin uhalla.

YouTube
YouTube

Nyt eräs doddleoddle-nimimerkillä YouTubessa esiintyvä nainen on kuvannut videon, jossa lausuu tekemänsä laihuuden tavoittelusta kertovan runon. Hän onnistuu kuvaamaan esityksellään ristiriitaiset tunteet ja käytöksen, joka johtuu ihmisen tuntemasta kehovihasta.

Nainen voi esimerkiksi myöntää olevansa lihava, mutta ei halua kenenkään tuijottelevan läskejään. Silti jokainen haluaisi näyttää hyvältä uima-altaalla. Ja joskus ihminen pitää reisiään niin lihavina, ettei käytä tämän takia esimerkiksi tiukkoja legginsejä.