Tarina sinnikkyydestä: Poika syntyi yksijalkaisena – et usko mitä sitten tapahtui

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Siinä vaiheessa kun ihmiset murehtivat pilalle mennyttä kampausta tai sitä, että lähikahvilassa ei ole oikeanlaista leipää, voivat he pysähtyä miettimään kuinka pieniarvoisia heidän ongelmansa todellisuudessa ovat. Maailma tarvitsee selviytyjiä tarinoidensa kanssa, jotta ihmiset oppisivat tiedostamaan aidosti tärkeiden asioiden merkityksen.

YouTube
YouTube

Nico Calabria on 19-vuotias jalkapalloilija Massachusettsista. Hän kiipesi Kilimanjaron vuorelle 13-vuotiaana hyväntekeväisyyden nimissä ja sai tempauksellaan kerättyä 100.000 dollaria. Hän pääsi lukion jalkapallojoukkueeseen ensimmäisenä opiskeluvuotena ja teki viimeisenä vuotena niin historiallisen mahtavan maalin, että videota on katsottu YouTubesta 1,7 miljoonaa kertaa. Miksi? Hänellä on vain yksi jalka.

Hän toisin sanoen kiipesi Kilimanjarolle kainalosauvoilla ja pelasi koulunsa jalkapallojoukkueessa vain yhtä jalkaa käyttäen. Onneksi nuoren miehen isä on kuvannut poikaansa koko elämän ajan, joten hänen tarinansa on päässyt esimerkiksi tavallisille ihmisille siitä, että kaikki on mahdollista. Nico nähdään tänä vuonna Yhdysvaltojen amputoitujen jalkapallojoukkueessa maailmanmestaruuskilpailuissa.

– Minulla on yksi jalka. Meillä kaikilla on yksi elämä. En anna elämäni olla ennalta määriteltyä ja sellaista kuin se olisi monen mielestä pitänyt olla, Nico sanoi Daily Mailille.