Ankea maanantai? Tämä söpöläinen takuulla piristää

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Laiskiaiset ovat verkkaisesti touhuilevia karvaisia eläimiä. National Geographicin työntekijä Lucy Cooke on perustanut laiskiaisten puolesta taistelevan Slothville-säätiön, ja nyt ryhmän nimissä on kuvattu ylisuloinen video verkkoon. Videolla on pieniä laiskiaisen poikasia.

YouTube
YouTube

Laiskiaisen poikaset pitävät suuresti ääntä joutuessaan erilleen emostaan. IFL Science -sivuston mukaan ne eroavat tässä mielessä täysikasvuisista yksilöistä, sillä aikuiset laiskiaiset ääntelevät hyvin harvoin ja tällöinkin lähinnä vaaran uhatessa. Cooken perustama Slothville-säätiö on pelastanut muun muassa orvoksi jääneitä poikasia ja videolla nähdään kurkku suorana rääkyviä pikkulaiskiaisia.

Kerroimme taannoin tutkijoiden löytäneen laiskiaisten turkista sieniä, joita voidaan tulevaisuudessa käyttää esimerkiksi rintasyövän torjumiseen. Tutkijat keräsivät laiskiaisen turkista 84 eri sienilajia. Laiskiaisen turkista löydettiin myös Chagasin tautia ja malariaa estäviä sieniä. Tutkijat yrittävät jalostaa sienistä tulevaisuuden lääkkeitä laboratorio-oloissa. Yleisesti antibioottina tänä päivänä käytettävä penisilliini löydettiin myös aikoinaan homesienestä.