Mullistava uutuus: Autoihin tulossa ”läpinäkyvä” keula – Land Rover ensimmäisenä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Automessut ovat loistavia paikkoja tutustua autotalojen uusimpiin malleihin ja huippumerkkien tulevaisuudensuunnitelmiin. Nyt Land Rover on esitellyt New Yorkin International Auto Show’ssa uudenlaisen konseptin ajonautinnon ja näkymien saavuttamiseen.

YouTube
YouTube

Land Rover lupaa, että kuljettajat pääsevät tulevaisuudessa näkemään ajon aikana myös konepellin alle. Ei kuitenkaan moottoriin, vaan vielä senkin alapuolelle renkaiden kulkemalle tielle. Näkymä toteutetaan pohjaan kiinniteltyn kameran avulla ja mallista esiteltiin virtuaalinen prototyyppi asian hahmottamiseksi.

Ominaisuutta kutsutaan Transparent Hoodiksi. Joku saattaa tässä vaiheessa kuitenkin kysyä, mitä hyötyä tien näkemisestä on näin suurella skaalalla? Vaarana tietysti on keskittymisen herpaantuminen auton alla olevaan osuuteen sen sijaan, että katsoisi minne on ajamassa. Kaipa keksinnön ansio piilee illuusiossa, jossa auton keula näyttää läpinäkyvältä.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.