Lumilautaijalle rakettimoottori – uskomaton vauhti!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet lumilautailun hurjemmista muodoista lukeutuvat extreme-urheilun piiriin. Nyt Sveitsin vuorilla lumilautailu on onnistuttu viemään vielä aikaisempaa äärimmäisempiin muotoihin tekniikan avulla. Tällä kertaa nopeus oli valttia.

Brittiläinen lumilautailija Jamie Barrow sai tehtäväkseen kokeilla DreamScience-laitetta, joka on eräänlainen ihmiselle tarkoitettu rakettimoottori. Moottori saavuttaa parhaimmillaan noin 80 kilometrin tuntinopeuden. Barrow koeajoi laitetta Sveitsin alpeilla, ja tapahtumat dokumentoitiin videoilla.

– Homma saattaa kuulostaa hullulta, saada lumilautailuun vauhtia rakettimoottorin avulla. Mutta se ei ole niin hurjaa kuin miltä se saattaa kuulostaa, Jamie Barrow kuvailee.

– Se ei vie sinua lentoon tai mitään vastaavaa. Tekniikkaa voisi vähän pidemmälle kehiteltynä käyttää uuden urheilulajin kehittelemiseen. Rakettia voisi käyttää lumilaudan lisäksi myös suksien kanssa tai muissa extreme-lajeissa, Barrow jatkaa.