Maailman nopein ruohonleikkuri – huippunopeus 186 km/h

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Moni isommalla tontilla varustetussa omakotitalossa asuva mies toivoo, että kesäpäivinä hänen allaan hurisisi päältä ajettava ruohonleikkuri. Vieläkin paremman asiasta tekisi aurinkoinen sää ja kulkupelissä oleva mukiteline. Nyt Honda on esitellyt ruohonleikkurin, joka ei kuitenkaan sovi jokaisen puutarhurin pihalle.

YouTube
YouTube

Hondan huippunopea Mean Mower kulkee nimittäin 186,68 kilometriä tunnissa ja se on nimetty maailman nopeimmaksi ruohonleikkuriksi. Hondan julkaisemalla videolla nähdään tämä hieman tuunattu versio tavallisesta ruohonleikkurista ja se tekee uskomattoman ajoennätyksen Britanniassa. Ruohonleikkurissa on 71 hevosvoimaa.

Päältä ajettavien ruohonleikkureiden nopeusennätyksiä on rikottu ennenkin ja muun muassa BBC:n omistama autolehti Top Gear on järjestänyt teeman merkeissä lukijakilpailuja vuosien saatossa. Nopeusennätyksiä yritetään rikkoa mitä kummallisemmilla kulkupeleillä ja kerroimme taannoin leluautosta, joka saavutti uskomattoman 330 kilometrin tuntinopeuden.