Upea optinen harha – taikurin rengastemppu saa katsojan ymmälleen

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Monet ovat ihmetelleet kun nykyisin kaikki taikurit ovat ottaneet käyttöön mentalisti-nimityksen, vaikka he eivät todellisuudessa omaa yliluonnollisia psyykkisiä kykyjä. Silti taikurit ovat viihdetaiteilijoita parhaimmillaan, ja he osaavat jekuttaa ihmisiä siten, että heitä voisi rehellisesti luulla aidoiksi mielenhallitsijoiksi.

YouTube
YouTube

Nyt verkossa on julkaistu Lindzee Poin esittämä jonglöörausvideo, jolla hän käsittelee maagisen taidokkaasti renkaita. Hän liikuttelee renkaita upeasti siten, että ihmisen silmä luulee joidenkin renkaiden pysyvän paikoillaan samaan aikaan, kun loput kiertävät niitä ympäri. Kyse on kuitenkin taikurin muodostamasta illuusiosta, mutta hyvin onnistuneesta sellaisesta.

Olemme esitelleet useita optisia harhoja ja parhaimmat niistä panevat pään pyörälle. Yksi suosituimmista oli mustavalkoinen linnakuva, joka muuttui katsojan silmissä yllättäen värilliseksi, kun sitä ennen oli hetken aikaa tuijotettu saman valokuvan värillisen version negatiivikuvaa.