Pakkohankinta tyylikkääseen keittiöön – Bugattin lasinen leivänpaahdin

Koti & Asuminen · Terhi Piiroinen

Varhaisimmat leivänpaahtimet kehitettiin jo 1800- ja 1900-lukujen taitteessa, kun ihmiset tahtoivat leipäpalansa lämpimänä ja rapeana. Tätä nykyä leivänpaahdin löytyy lähes jokaisesta keittiöstä, mutta yleensä niiden värivalikoima ja muotokielen kirjo on hieman suppea.

YouTube
YouTube

Nyt julkisuudessa on esitelty lasinen leivänpaahdin, mikä sopii myös tyylikkääseen ja korkealla maulla sisustettuun kotiin. Clemete Cugattin suunnittelema Bugatti Noun -leivänpaahtimen prototyyppi esiteltiin EuroCocina-messuilla Milanossa. Leivänpaahdin on valmistettu lasista ja kromista.

Sen lisäksi, että läpinäkyvässä leivänpaahtimessa voi tehdä rapeita leipiä, soveltuu se myös muiden ruokien valmistamiseen, kuten katkarapujen ja jopa pihvin kypsentämiseen. Tuotteen hinnaksi on kerrottu tuhat dollaria, eli 725 euroa, Gizmodo-sivusto paljastaa.