Unicef julkaisi kakkalaulun – opastaa ulostamaan oikein

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Harva länsimaalainen tietää sitä, mutta julkinen ulostaminen on ongelma Intiassa. Vain noin puolet maan kansalaisista käyttää vessaa, ja päivittäin jopa 620 miljoonaa maan kansalaista hoitaa asiansa taivasalla. Aihe on melko ymmärrettävästikin tabu, mutta ongelma on todellinen.

YouTube
YouTube

Nyt Unicef on puuttunut asiaan uuden Poo2Loo-kampanjansa merkeissä. Ihmisiä pyritään valistamaan ulosteongelmasta muun muassa Poo Party -musiikkivideon avulla.

Videolla tanssivista ja laulavista ulosteista päästään lopulta eroon johdattamalla nämä jättiläismäiseen wc-pönttöön. Taustalla kuultavan kappaleen on säveltänyt Intialainen muusikko Shiri, joka on aikaisemmin luonut musiikkia muun muassa Piin elämä -elokuvaan.