Conan O’Brien: Tältä Teletapit näyttäisivät Pohjois-Koreassa?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

1990-luvulla varttuneista monet muistavat varmasti Teletapit-lastenohjelman. Vuosina 1997 – 2001 tuotettu sarja oli luotu varta vasten aivan pieniä lapsia varten, mutta sen värikäs ja surrealistinen tyyli onnistui vetoamaan myös vanhempiin katsojiin.

YouTube
YouTube

Iso-Britannian BBC-kanavan kerrotaan neuvottelevan parhaillaan Teletapit-ohjelman myynnistä Pohjois-Koreaan. Koomikko Conan O’Brienin Conan-ohjelmassa nähtiin sketsi, joka esittelee meille, miltä suljetun diktaattorivaltion versio Teletapeista saattaisi näyttää. Tässä versiossa teletapit ylistävät Pohjois-Korean ylivertaisuutta sekä Dennis Rodmania, ja taivaalla loistavalla auringolla on tietenkin maan johtajan, Kim Jong-Unin, kasvot.

Suomessa Teletapit-sarjaa on esitetty muun muassa Ylen kanavilla ja MTV3 Juniorilla. 90-luvulla lapsuuttaan viettäneitä koetteli myöhemmin kuitenkin suru-uutinen, sillä Teletappimaa hukutettiin veden alle. Ohjelman kuvauspaikka muutettiin lammikoksi, sillä maanomistaja kyllästyi alueelleen tunkeutuviin turisteihiin.