Valtava reikä ilmestyi pihamaalle – oli nielaista omakotitalon!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kuvittele tilanne, että aamulla ikkunasta ulos katsoessasi huomaisit etupihasi hävinneen maan syövereihin. Näin tapahtui Floridassa kahden talon väelle, kun heidän asuntojensa väliin ilmestyi yhtäkkiä suuri vajoama. Maa nielaisi sisäänsä lähes koko etupihan.

YouTube
YouTube

Associated Press on julkaissut videon, jolla näytetään kahden omakotitalon etupihoille ilmestynyt reikä. Floridalaisessa eläkeläisyhteisössä ihmeteltiin vajoamaa aikansa, kunnes paikalle saapui sementtirekka täyttämään aukon. Olemme uutisoineet samankaltaisista tapahtumista ennenkin, ja tuoreessa muistissa on lammen pohjaan ilmestynyt aukko, joka nielaisi kokonaisia puita sisäänsä.

Maahan ilmestyneitä reikiä kutsutaan doliineiksi, ja ne saattavat olla halkaisijaltaan muutamasta metristä peräti satoihin metreihin. Kerroimme myös viime vuonna, kuinka Floridaan ilmestynyt doliini nielaisi sisäänsä kolmekerroksisen huvilan. Vuonna 2007 Guatemalaan ilmestyi 100 metriä syvä vajoama, joka imaisi itseensä useita taloja ja tappoi kolme ihmistä.